Chlebek z cieciorką i sezamem

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Ciepłą wodę mieszamy ze świeżymi drożdżami, oliwą, cukrem i solą.

Kiedy drożdże zaczną pracować, dodajemy jeszcze mąkę i dokładnie zagniatamy ciasto, aż stanie się sprężyste i klejące. 

Z ciasta formujemy kulę i odstawiamy do wyrośnięcia na 1,5 godziny.

Po tym czasie formujemy okrągły chlebek, w który wbijamy ziarna cieciorki. Całość posypujemy sezamem i pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni.

•ᴗ• Zdjęcie Warzywne Inspiracje
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Cieciorka Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Cieciorka „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek i dań z mięsem, do dań kuchni indyjskiej, wegetariańskiej i wegańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Chlebek z cieciorką i sezamem

Bułki szpinakowe

Bułki szpinakowe

Jajka z groszkiem zapiekane w cieście francuskim

Jajka z groszkiem zapiekane w cieście francuskim

Zobacz więcej takich przepisów