Your browser does not support JavaScript! Chlebek z cieciorką i sezamem - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

Ciepłą wodę mieszamy ze świeżymi drożdżami, oliwą, cukrem i solą.

Kiedy drożdże zaczną pracować, dodajemy jeszcze mąkę i dokładnie zagniatamy ciasto, aż stanie się sprężyste i klejące. 

Z ciasta formujemy kulę i odstawiamy do wyrośnięcia na 1,5 godziny.

Po tym czasie formujemy okrągły chlebek, w który wbijamy ziarna cieciorki. Całość posypujemy sezamem i pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni.

:)

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu