Your browser does not support JavaScript! Marchewkowy pudding chia - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Marchewka ma już ponad kilka tysięcy lat. Jej ojczyzną są najprawdopodobniej Chiny, jednak marchewka w tamtych czasach wyglądała i smakowała zupełnie inaczej. W starożytności można było spróbować białej marchewki. Dopiero w XVII wieku w Holandii wyhodowano jej pomarańczową, popularną dzisiaj odmianę. (więcej)


Przygotowanie

1

Marchewkowy pudding chia - Krok 1

Marchewkę osączyć na sicie i zmiksować.

2

Marchewkowy pudding chia - Krok 2

W rondelku podgrzać mleko kokosowe.

3

Marchewkowy pudding chia - Krok 3

Dodać miód i nasionka chia. Dokładnie wymieszać.

4

Marchewkowy pudding chia - Krok 4

Po około 15 minutach dodać cynamon i zmiksowaną marchewkę. Całość ponownie wymieszać. Przełożyć do szklanych naczynek i posypać suszonymi płatkami kokosa.

:)

Marchewkowy pudding chia

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Warzecha

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu