Your browser does not support JavaScript!

Chłodnik z botwinki z chrzanem i kukurydzą

Składniki

  • Kukurydza Złocista Bonduelle Porcja na Raz (2×106 ml)
  • 350 ml jogurtu naturalnego lub kefiru
  • 350 ml maślanki
  • 300 ml bulionu warzywnego
  • 150 g rzodkiewek
  • 100 g selera naciowego
  • 50 g tartego chrzanu
  • 2 jajka
  • 1 pęczek botwinki z buraczkami (ok. 350 g)
  • 1 pęczek koperku
  • Sól
  • Pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Chłodnik z botwinki z chrzanem i kukurydzą - Krok 1

Botwinkę oczyszczamy i kroimy dość drobno.

2.

Chłodnik z botwinki z chrzanem i kukurydzą - Krok 2

Posiekaną botwinkę zalewamy gorącym bulionem i gotujemy ok. 10-15 minut. Zdejmujemy z ognia i dodajemy tarty chrzan. Studzimy.

3.

Chłodnik z botwinki z chrzanem i kukurydzą - Krok 3

Seler naciowy i rzodkiewki kroimy w drobną kostkę.

4.

Chłodnik z botwinki z chrzanem i kukurydzą - Krok 4

Do wystudzonej botwinki dodajemy jogurt i maślankę oraz osączoną z zalewy kukurydzę i posiekany koper. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

5.

Chłodnik z botwinki z chrzanem i kukurydzą - Krok 5

Jajka gotujemy na twardo i podajemy z chłodnikiem.

Smacznego!

Chłodnik z botwinki z chrzanem i kukurydzą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.