Naleśniki z cieciorką

Naleśniki z cieciorką

Składniki

Naleśniki (8 sztuk):

  • 2 szklanki mąki i mleka
  • 2 jajka
  • 1½ szklanki wody gazowanej
  • 1 łyżka oliwy

Farsz:

  • 1 puszka Cieciorki gotowanej na parze Bonduelle
  • 1 pierś z kurczaka
  • 2 szklanki mleka
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • Garść świeżego szpinaku
  • Natka pietruszki
  • Gałka muszkatołowa
  • Sól, pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Naleśniki z cieciorką - Składniki

Naleśniki z cieciorką - Krok 1

Do rondelka wlewamy 2 szklanki mleka, 1½ szklanki wody, dodajemy 2 jajka, 2 szklanki mąki, łyżkę oliwy i szczyptę soli. Miksujemy na gładko. Z gotowej masy smażymy naleśniki.

Naleśniki z cieciorką - Krok 2

Kurczaka kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oliwie. Dodajemy cieciorkę i szpinak. Doprawiamy solą i pieprzem. Podgrzewamy parę minut.

W rondelku rozpuszczamy 2 łyżki masła, dodajemy 2 łyżki mąki, cały czas mieszając. Powoli dolewamy mleko, nie przestając mieszać. Gdy sos zgęstnieje, doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Naleśniki z cieciorką

Mieszamy farsz z sosem i wykładamy porcjami na naleśniki. Zawijamy je i pieczemy w 180℃ przez ok 15 minut. Podajemy posypane natką pietruszki.

Naleśniki z cieciorką - Krok 3

•ᴗ• Naleśniki z cieciorką - Krok 3
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Cieciorka Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Cieciorka „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek i dań z mięsem, do dań kuchni indyjskiej, wegetariańskiej i wegańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Pasta z fasoli do nachosów

Pasta z fasoli do nachosów

Indyk w maladze z rodzynkami i cieciorką

Indyk w maladze z rodzynkami i cieciorką

Sałatka z makaronem ryżowym

Sałatka z makaronem ryżowym

Zobacz więcej takich przepisów