Your browser does not support JavaScript! Naleśniki z cieciorką - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Naleśniki (8 sztuk):

  • 2 szklanki mąki i mleka

  • 2 jajka

  • 1½ szklanki wody gazowanej

  • 1 łyżka oliwy

Farsz:

  • 1 puszka Cieciorki gotowanej na parze Bonduelle

  • 1 pierś z kurczaka

  • 2 szklanki mleka

  • 2 łyżki masła

  • 2 łyżki mąki

  • Garść świeżego szpinaku

  • Natka pietruszki

  • Gałka muszkatołowa

  • Sól, pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1

Naleśniki z cieciorką - Krok 1

Do rondelka wlewamy 2 szklanki mleka, 1½ szklanki wody, dodajemy 2 jajka, 2 szklanki mąki, łyżkę oliwy i szczyptę soli. Miksujemy na gładko. Z gotowej masy smażymy naleśniki.

2

Naleśniki z cieciorką - Krok 2

Kurczaka kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oliwie. Dodajemy cieciorkę i szpinak. Doprawiamy solą i pieprzem. Podgrzewamy parę minut.

W rondelku rozpuszczamy 2 łyżki masła, dodajemy 2 łyżki mąki, cały czas mieszając. Powoli dolewamy mleko, nie przestając mieszać. Gdy sos zgęstnieje, doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

4

Naleśniki z cieciorką

Mieszamy farsz z sosem i wykładamy porcjami na naleśniki. Zawijamy je i pieczemy w 180℃ przez ok 15 minut. Podajemy posypane natką pietruszki.

:)

Naleśniki z cieciorką - Krok 3

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu