Choinka z ciasta francuskiego z warzywami

Choinka z ciasta francuskiego z warzywami

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Choinka z ciasta francuskiego z warzywami - Składniki

Choinka z ciasta francuskiego z warzywami - Krok 1

Płat ciasta francuskiego dzielimy na pół. Każdy prostokąt kroimy wzdłuż przekątnej, uzyskując równe trójkąty. Po jednym trójkącie smarujemy serkiem i pesto.

Choinka z ciasta francuskiego z warzywami - Krok 2

Posypujemy obficie osączonymi z zalewy warzywami. Oprószamy solą i pieprzem.

Choinka z ciasta francuskiego z warzywami - Krok 3

Warzywa przykrywamy drugim trójkątem. Tniemy ostrym nożem lub nożem do pizzy, pozostawiając 1-2 cm w środku nierozcięte.

Choinka z ciasta francuskiego z warzywami - Krok 4

Skręcamy każdą gałązkę choinki w jednym kierunku, a następnie pieczemy około 20 minut w 220℃.

Choinka z ciasta francuskiego z warzywami

•ᴗ• Choinka z ciasta francuskiego z warzywami
http://Puszka%20zielonego%20groszku%20marki%20Bonduelle%20'Groszek%20Tradycyjny'%20-%20doskonały%20składnik%20wielu%20przepisów%20kulinarnych.

Groszek Tradycyjny Bez Pozostałości Pestycydów

Groszek Tradycyjny jest bez pozostałości pestycydów, ma wyjątkowo soczystą konsystencję, piękny kolor i wyjątkowy smak. To najlepszy dodatek do sałatek, zup czy jajek. Pysznie smakuje również w formie pasty na kanapki. Idealny do użycia w daniach zimnych i na ciepło.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Kruche babeczki z pastą z fety z groszkiem, kukurydzą, oliwkami i suszonymi pomidorami

Kruche babeczki z pastą z fety z groszkiem, kukurydzą, oliwkami i suszonymi pomidorami

Fasolka po góralsku

Fasolka po góralsku

Kapusta z miksem fasoli z cieciorką (postna/wigilijna)

Kapusta z miksem fasoli z cieciorką (postna/wigilijna)

Zobacz więcej takich przepisów