
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 30 min.
- łatwe
Płat ciasta francuskiego dzielimy na pół. Każdy prostokąt kroimy wzdłuż przekątnej, uzyskując równe trójkąty. Po jednym trójkącie smarujemy serkiem i pesto.
Posypujemy obficie osączonymi z zalewy warzywami. Oprószamy solą i pieprzem.
Warzywa przykrywamy drugim trójkątem. Tniemy ostrym nożem lub nożem do pizzy, pozostawiając 1-2 cm w środku nierozcięte.
Skręcamy każdą gałązkę choinki w jednym kierunku, a następnie pieczemy około 20 minut w 220℃.
W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasz Groszek Tradycyjny jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej