
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 20 min.
- łatwe
Selera ścieramy na tarce o grubych oczkach i blanszujemy przez pół minuty we wrzątku z dodatkiem soku z cytryny. Pora kroimy w półplasterki i również blanszujemy.
Seler naciowy obieramy i kroimy cienko.
Siekamy lekko orzechy.
Mieszamy oba rodzaje selera, ananasa, pora oraz odsączoną kukurydzę. Dodajemy żurawinę i polewamy całość śmietaną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przekładamy do salaterki i posypujemy orzechami.
W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej