
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 15 min.
- łatwe
Chleb kroimy w dużą kostkę. Patelnię smarujemy przeciętym na pół ząbkiem czosnku, stawiamy na ogniu, wlewamy 2 łyżki oliwy. Wrzucamy chleb na patelnię i przygotowujemy chrupiące grzanki, odstawiamy do ostygnięcia.
Pomidory pozbawiamy szypułek, kroimy w kostkę.
Do miski wrzucamy pomidory, 2 puszki miksu fasoli z cieciorką, poszarpane listki bazylii, doprawiamy całość solą, pieprzem i oliwą do smaku. Przed podaniem posypujemy chrupiącymi grzankami.
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej