Ciasto z fasoli cannellini

Ciasto z fasoli cannellini

Składniki

Dodatkowo:

  • 250 g malin
  • 200 g śmietanki 30% lub 36%
  • Cukier puder do smaku

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Ciasto z fasoli cannellini - Krok 1

W dużej misce wymieszać migdały, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Odstawić na bok.

Ciasto z fasoli cannellini - Krok 2

Fasolę przełożyć do malaksera. Zmiksować z cukrem i ekstraktem waniliowym, dodając po jednym jajku.

Ciasto z fasoli cannellini - Krok 3

Do masy dodać roztopione masło, wymieszać.

Ciasto z fasoli cannellini - Krok 4

Sypkie składniki połączyć z płynnymi, wymieszać.

Ciasto z fasoli cannellini - Krok 5

Ciasto przełożyć do formy o średnicy 20-22cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 30-40 min. w 180°C.

Ciasto z fasoli cannellini - Krok 6

Gdy ciasto wystygnie, ubić śmietanę. Dodać do smaku cukier puder, wymieszać. Ubitą śmietanę rozłożyć na cieście, posypać malinami.

Ciasto z fasoli cannellini

•ᴗ• Ciasto z fasoli cannellini

Biała Fasola Cannellini Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Biała Fasola Cannellini „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek, zup, past, w daniach wegetariańskich i wegańskich.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Tartaletki z marchewkami

Tartaletki z marchewkami

Babeczki szpinakowe z papryką, serem i czerwoną fasolą

Babeczki szpinakowe z papryką, serem i czerwoną fasolą

Krakersy z szynką i kukurydzą

Krakersy z szynką i kukurydzą

Zobacz więcej takich przepisów