Chrupiące nuggetsy z cieciorki z dipem ziołowym

Chrupiące nuggetsy z cieciorki z dipem ziołowym

Składniki

  • Cieciorka Bonduelle Porcja na raz (4 x 106 ml)
  • 100 g jogurtu greckiego
  • 3 łyżeczki przyprawy do mięsa
  • 2-3 łyżki mąki owsianej
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 2 łyżeczki posiekanej świeżej bazylii
  • 2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżeczki posiekanego świeżego oregano
  • 1 łyżka oliwy
  • ⅓ szklanki płatków kukurydzianych
  • Sól do smaku

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Chrupiące nuggetsy z cieciorki z dipem ziołowym - Składniki

Chrupiące nuggetsy z cieciorki z dipem ziołowym - Krok 1

W pojemniku blendera umieszczamy osączoną cieciorkę. Dodajemy przyprawę do mięsa i sól do smaku. Wlewamy oliwę. Blendujemy niezbyt dokładnie. Wsypujemy mąkę owsianą, wyrabiamy dłonią.

Chrupiące nuggetsy z cieciorki z dipem ziołowym - Krok 2

Płatki kukurydziane rozkruszamy w moździerzu. Z masy z cieciorki formujemy 8 podłużnych nuggetsów. Obtaczamy je w pokruszonych płatkach.

Chrupiące nuggetsy z cieciorki z dipem ziołowym - Krok 3

Piekarnik nagrzewamy do 200℃ (grzałka góra-dół). Blachę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy na nią nuggetsy. Pieczemy przez około 20-25 minut, w połowie czasu odwracając je na drugą stronę.

Chrupiące nuggetsy z cieciorki z dipem ziołowym - Krok 4

Do jogurtu dodajemy sok z cytryny, posiekane zioła i sól do smaku. Mieszamy. Nuggetsy podajemy z dodatkiem dipu ziołowego.

Chrupiące nuggetsy z cieciorki z dipem ziołowym

•ᴗ• Zdjęcie Warzywne Inspiracje
http://Opakowanie%20ciecierzycy%20marki%20Bonduelle%20z%20przepisem%20na%20sałatkę.

Cieciorka Porcja Na Raz Na Twoją Sałatkę

Cieciorka Bonduelle „Porcja na raz na Twoją Sałatkę” to dwie, małe puszeczki po 85 g, które są idealnym dodatkiem do Twojej ulubionej sałatki, bez wyrzucania resztek. Dzięki blanszowaniu na parze, a nie w wodzie, cieciorka charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Rustyczna wegańska tarta z soczewicą i warzywami, podana na drewnianej desce z antycznym nożem obok.

Tarta z soczewicą i marchewką

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Kopytka z zielonego groszku

Pieczona ryba z soczewicą, suszonymi owocami i orzechami, podana na ceramicznym talerzu – idealne połączenie smaków i tekstur.

Pstrąg z soczewicą

Zobacz więcej takich przepisów