Your browser does not support JavaScript!

Chrupiące nuggetsy z cieciorki z dipem ziołowym

Składniki

  • Cieciorka Bonduelle Porcja na raz (4 x 106 ml)
  • 100 g jogurtu greckiego
  • 3 łyżeczki przyprawy do mięsa
  • 2-3 łyżki mąki owsianej
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 2 łyżeczki posiekanej świeżej bazylii
  • 2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżeczki posiekanego świeżego oregano
  • 1 łyżka oliwy
  • ⅓ szklanki płatków kukurydzianych
  • Sól do smaku

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Chrupiące nuggetsy z cieciorki z dipem ziołowym - Krok 1

W pojemniku blendera umieszczamy osączoną cieciorkę. Dodajemy przyprawę do mięsa i sól do smaku. Wlewamy oliwę. Blendujemy niezbyt dokładnie. Wsypujemy mąkę owsianą, wyrabiamy dłonią.

2.

Chrupiące nuggetsy z cieciorki z dipem ziołowym - Krok 2

Płatki kukurydziane rozkruszamy w moździerzu. Z masy z cieciorki formujemy 8 podłużnych nuggetsów. Obtaczamy je w pokruszonych płatkach.

3.

Chrupiące nuggetsy z cieciorki z dipem ziołowym - Krok 3

Piekarnik nagrzewamy do 200℃ (grzałka góra-dół). Blachę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy na nią nuggetsy. Pieczemy przez około 20-25 minut, w połowie czasu odwracając je na drugą stronę.

4.

Chrupiące nuggetsy z cieciorki z dipem ziołowym - Krok 4

Do jogurtu dodajemy sok z cytryny, posiekane zioła i sól do smaku. Mieszamy. Nuggetsy podajemy z dodatkiem dipu ziołowego.

Smacznego!

Chrupiące nuggetsy z cieciorki z dipem ziołowym

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.