
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 30 min.
- łatwe
Cebulę i czosnek drobno siekamy. Paprykę kroimy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju. Dodajemy cebulę i czosnek, smażymy przez 4 minuty. Dodajemy mięso, smażymy dalej przez 5-6 minut. Dokładamy paprykę i przecier. Doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Gotujemy przez około 15-20 minut, aż sos zgęstnieje, a papryka będzie miękka.
Tortille podgrzewamy na suchej patelni.
Na środku placka nakładamy ¼ nadzienia. Zawijamy. Posypujemy natką pietruszki. Tortille podajemy z dodatkiem kwaśnej śmietany.
Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej
Polecam zetrzeć trochę żółtego sera do środka- lepiej się skleja i smakuje:)
Bardzo dobry pomysł!