Your browser does not support JavaScript! Tortille z mięsem mielonym, fasolą i kukurydzą - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

Tortille z mięsem mielonym, fasolą i kukurydzą - Krok 1

Cebulę i czosnek drobno siekamy. Paprykę kroimy w kostkę.

2

Tortille z mięsem mielonym, fasolą i kukurydzą - Krok 2

Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju. Dodajemy cebulę i czosnek, smażymy przez 4 minuty. Dodajemy mięso, smażymy dalej przez 5-6 minut. Dokładamy paprykę i przecier. Doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Gotujemy przez około 15-20 minut, aż sos zgęstnieje, a papryka będzie miękka.

3

Tortille z mięsem mielonym, fasolą i kukurydzą - Krok 3

Tortille podgrzewamy na suchej patelni.

4

Tortille z mięsem mielonym, fasolą i kukurydzą - Krok 4

Na środku placka nakładamy ¼ nadzienia. Zawijamy. Posypujemy natką pietruszki. Tortille podajemy z dodatkiem kwaśnej śmietany.

:)

Tortille z mięsem mielonym, fasolą i kukurydzą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu