Your browser does not support JavaScript! Ciasteczka kokosowe z białą fasolą - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

Ciasteczka kokosowe z białą fasolą - Krok 1

Fasolę płuczemy i blendujemy.

2

Ciasteczka kokosowe z białą fasolą - Krok 2

Masło kroimy w kostkę.

3

Ciasteczka kokosowe z białą fasolą - Krok 3

Zblendowaną fasolę łączymy z jajkiem, wiórkami kokosowymi, cukrem i masłem. Całość wyrabiamy, aż składniki się połączą.

4

Ciasteczka kokosowe z białą fasolą - Krok 4
Z masy formujemy kuleczki i rozpłaszczamy je dłonią. Ciastka układamy na papierze do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez ok. 20 minut.

:)

Ciasteczka kokosowe z białą fasolą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Alicja Dziurosz

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu