Składniki

  • 2 puszki Czerwonej fasoli Bonduelle 425 ml
  • 200 g miękkiego masła
  • 175 g cukru trzcinowego
  • 75 g ciemnego kakao
  • 75 g kropelek czekoladowych lub posiekanej czekolady
  • 6 dużych jajek
  • 1 papryczka chili lub ½ łyżeczki mielonej papryki chili
  • 2 łyżki (30 ml) mleka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Ciasto czekoladowe z czerwonej fasoli z chili - Składniki

Ciasto czekoladowe z czerwonej fasoli z chili - Krok 1

Fasolę przelać na sitku zimną wodą, odsączyć. Następnie zmiksować w malakserze z 1-2 jajkami na bardzo gładką masę.

Ciasto czekoladowe z czerwonej fasoli z chili - Krok 2

Masło utrzeć z cukrem na jasną i puszystą masę. Dodać, po jednym, pozostałe jajka. Na koniec wmieszać kakao.

Ciasto czekoladowe z czerwonej fasoli z chili - Krok 3

Fasolę połączyć z masą kakaowo-maślaną. Proszek do pieczenia wymieszać z mlekiem. Od razu dodać  do ciasta, wymieszać.

Ciasto czekoladowe z czerwonej fasoli z chili - Krok 4

Ciasto przełożyć do formy o wymiarach 20×30 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać, posypać czekoladą. Piec około 25 minut w 160°C (z termoobiegiem). 

Ciasto czekoladowe z czerwonej fasoli z chili - Krok 5

Przed krojeniem wystudzić.

Ciasto czekoladowe z czerwonej fasoli z chili

•ᴗ• Ciasto czekoladowe z czerwonej fasoli z chili - Krok 5

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem szynką i serem

Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem szynką i serem

Nachosy zapiekane z kukurydzą i fasolą

Nachosy zapiekane z kukurydzą i fasolą

Pieczone steki z ziołami podane z puree z awokado na rustykalnym talerzu, z akcentem zielonego groszku w tle.

Kaczka pieczona z jabłkami na puree z zielonego groszku

Zobacz więcej takich przepisów