Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Śledzie w sosie chrzanowym z pieczarkami i jajkiem - Krok 1

Śledzie umieszczamy w misce, zalewamy zimną wodą. Moczymy przez około 2 godziny, po 1 godzinie zmieniając wodę.

2

Śledzie w sosie chrzanowym z pieczarkami i jajkiem - Krok 2

Filety osuszamy, kroimy w kawałki.

3

Śledzie w sosie chrzanowym z pieczarkami i jajkiem - Krok 3

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, kroimy w ćwiartki.

4

Śledzie w sosie chrzanowym z pieczarkami i jajkiem - Krok 4

W misce łączymy śmietanę, majonez, sok z cytryny, chrzan. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem.

5

Śledzie w sosie chrzanowym z pieczarkami i jajkiem - Krok 5

Pieczarki kroimy w plasterki. Śledzie zalewamy sosem, dodajemy jajka i pieczarki. Delikatnie mieszamy. Przed podaniem odstawiamy na kilka godzin do lodówki.

:)

Śledzie w sosie chrzanowym z pieczarkami i jajkiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Czy wiesz, że...

Pierwsze jej hodowle zakładane były we Francji jeszcze w XVI wieku. Była to zasługa francuskiego agronoma Oliviera de Serres. Pierwsze pieczarki wyhodowane we Francji były bardzo drogie i uchodziły za rarytas, prawie na równi z truflami. Szybko jednak zyskały dużą popularność, nie tylko we Francji. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu