Składniki

  • ¾ puszki Kukurydzy Złocistej Bonduelle 425 ml
  • 3-4 placki tortilli
  • 2 mango
  • 1 mała fioletowa cebula
  • 1 chili
  • 1 pęczek kolendry
  • 2 łyżki oliwy
  • ¾ łyżeczki kuminu
  • Sok z 1 limonki
  • Sól i pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Salsa mango z kukurydzą i chili - Składniki

Salsa mango z kukurydzą i chili - Krok 1

Mango obrać, pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Cebulę obrać, posiekać. Z chili usunąć pestki, posiekać.

Salsa mango z kukurydzą i chili - Krok 2

Wszystkie składniki wymieszać, doprawić sokiem z limonki, solą i pieprzem.

Salsa mango z kukurydzą i chili - Krok 3

Każdą tortillę pokroić na 8 klinów.

Salsa mango z kukurydzą i chili - Krok 4

Oliwę wymieszać z kuminem. Mieszanką posmarować każdy kawałek tortilli. Upiec na rozgrzanej patelni, po 1-2 minuty z każdej strony. Chipsy podawać z przygotowaną salsą.

Salsa mango z kukurydzą i chili

•ᴗ• Salsa mango z kukurydzą i chili
http://Puszka%20kukurydzy%20Bonduelle,%20idealna%20jako%20dodatek%20do%20sałatek%20i%20dań%20głównych.

Kukurydza Złocista

Kukurydza Złocista Bonduelle to naturalnie słodka (bez dodatku cukru) kukurydza o chrupiących, soczystych ziarnach w intensywnym żółtym kolorze. Kukurydza Bonduelle to idealny dodatek do zielonej sałaty, faszerowanej papryki, kuchni meksykańskiej czy zup, ale świetnie smakuje też sama, najlepiej z masłem i solą na ciepło.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Nadziewana czerwona cebula z kukurydzą i oliwkami, podana na ceramicznym talerzu z niebiesko-białą obwódką, ozdobiona lnianą serwetą w niebieskie paski.

Czerwona cebula faszerowana kukurydzą i oliwkami

Śledź po kaszubsku z pastą z fasoli cannellini

Śledź po kaszubsku z pastą z fasoli cannellini

Pieczarki faszerowane z piekarnika

Pieczarki faszerowane z piekarnika

Zobacz więcej takich przepisów