Your browser does not support JavaScript! Salsa mango z kukurydzą i chili - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

  • ¾ puszki Kukurydzy Złocistej Bonduelle 425 ml

  • 3-4 placki tortilli

  • 2 mango

  • 1 mała fioletowa cebula

  • 1 chili

  • 1 pęczek kolendry

  • 2 łyżki oliwy

  • ¾ łyżeczki kuminu

  • Sok z 1 limonki

  • Sól i pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)


Przygotowanie

1

Salsa mango z kukurydzą i chili - Krok 1

Mango obrać, pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Cebulę obrać, posiekać. Z chili usunąć pestki, posiekać.

2

Salsa mango z kukurydzą i chili - Krok 2

Wszystkie składniki wymieszać, doprawić sokiem z limonki, solą i pieprzem.

3

Salsa mango z kukurydzą i chili - Krok 3

Każdą tortillę pokroić na 8 klinów.

4

Salsa mango z kukurydzą i chili - Krok 4

Oliwę wymieszać z kuminem. Mieszanką posmarować każdy kawałek tortilli. Upiec na rozgrzanej patelni, po 1-2 minuty z każdej strony. Chipsy podawać z przygotowaną salsą.

:)

Salsa mango z kukurydzą i chili

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Katarzyna Jastrzębska

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu