
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 15 min.
- łatwe
Mango obrać, pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Cebulę obrać, posiekać. Z chili usunąć pestki, posiekać.
Wszystkie składniki wymieszać, doprawić sokiem z limonki, solą i pieprzem.
Każdą tortillę pokroić na 8 klinów.
Oliwę wymieszać z kuminem. Mieszanką posmarować każdy kawałek tortilli. Upiec na rozgrzanej patelni, po 1-2 minuty z każdej strony. Chipsy podawać z przygotowaną salsą.
W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej