Składniki

  • 1 puszka Czerwonej fasoli „Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml
  • 10 suszonych śliwek
  • 2 jajka
  • 1 tabliczka (100 g) czekolady
  • 1/2 szklanki cukru trzcinowego
  • 1/2 szklanki mąki kokosowej
  • 3 łyżki oleju kokosowego
  • 3 łyżki powideł śliwkowych
  • 3 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Ciasto czekoladowe ze śliwkami - Składniki

Ciasto czekoladowe ze śliwkami - Krok 1

Fasolę, powidła i jajka miksujemy w malakserze na gładką masę.

Ciasto czekoladowe ze śliwkami - Krok 2

W garnku podgrzewamy olej kokosowy z cukrem. Dodajemy do masy fasolowej i miksujemy.

Ciasto czekoladowe ze śliwkami - Krok 3

W misce łączymy mąkę, kakao i sodę. Dodajemy do masy fasolowej i delikatnie mieszamy.

Ciasto czekoladowe ze śliwkami - Krok 4

Masę przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia foremki. W ciasto wciskamy suszone śliwki. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180°C.

Ciasto czekoladowe ze śliwkami - Krok 5

Wystudzone ciasto polewamy czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej.

Ciasto czekoladowe ze śliwkami

•ᴗ• Ciasto czekoladowe ze śliwkami
http://Puszka%20ugotowanej%20na%20parze%20czerwonej%20fasoli%20marki%20Bonduelle.

Czerwona Fasola Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Czerwona Fasola „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się w sałatkach, różnych pastach czy jako dodatek do dań kuchni meksykańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Galaretki warzywne

Galaretki warzywne

Jajeczne roladki z czerwoną fasolą, ogórkiem i kiełkami rzodkiewki

Jajeczne roladki z czerwoną fasolą, ogórkiem i kiełkami rzodkiewki

Muffinki groszkowe z czekoladą

Muffinki groszkowe z czekoladą

Zobacz więcej takich przepisów