Your browser does not support JavaScript! Turecka sałatka z kaszą, pieczonym bakłażanem i cieciorką - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

  • 1 puszka Cieciorki “Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml

  • 200 g bakłażana

  • 200 g pomidorków koktajlowych

  • 125 ml oliwy EV

  • 100 g kaszy bulgur

  • 75 g czerwonej cebuli

  • 2 ząbki czosnku

  • 1 pęczek pietruszki

  • 1 cytryna

  • 1 szczypta ostrej papryki

  • Sól i pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1

Turecka sałatka z kaszą, pieczonym bakłażanem i cieciorką - Krok 1

Kaszę gotujemy w lekko osolonym wrzątku 15 minut.

2

Turecka sałatka z kaszą, pieczonym bakłażanem i cieciorką - Krok 2

Bakłażan kroimy w kostkę. Skrapiamy oliwą, sokiem z ½ cytryny i oprószamy solą i ostrą papryką. Pieczemy około 20 minut w temp. 180℃.

3

Turecka sałatka z kaszą, pieczonym bakłażanem i cieciorką - Krok 3

Cebulę kroimy drobno, pomidorki na pół.

4

Turecka sałatka z kaszą, pieczonym bakłażanem i cieciorką - Krok 4

W misce mieszamy kaszę z upieczonym bakłażanem, pomidorkami, cieciorką, posiekaną natką, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i cebulą. Dodajemy oliwę, sok z ½ cytryny i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

:)

Turecka sałatka z kaszą, pieczonym bakłażanem i cieciorką

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu