Your browser does not support JavaScript!

Turecka sałatka z kaszą, pieczonym bakłażanem i cieciorką

Składniki

  • 1 puszka Cieciorki “Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml
  • 200 g bakłażana
  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • 125 ml oliwy EV
  • 100 g kaszy bulgur
  • 75 g czerwonej cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 pęczek pietruszki
  • 1 cytryna
  • 1 szczypta ostrej papryki
  • Sól i pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Turecka sałatka z kaszą, pieczonym bakłażanem i cieciorką - Krok 1

Kaszę gotujemy w lekko osolonym wrzątku 15 minut.

2.

Turecka sałatka z kaszą, pieczonym bakłażanem i cieciorką - Krok 2

Bakłażan kroimy w kostkę. Skrapiamy oliwą, sokiem z ½ cytryny i oprószamy solą i ostrą papryką. Pieczemy około 20 minut w temp. 180℃.

3.

Turecka sałatka z kaszą, pieczonym bakłażanem i cieciorką - Krok 3

Cebulę kroimy drobno, pomidorki na pół.

4.

Turecka sałatka z kaszą, pieczonym bakłażanem i cieciorką - Krok 4

W misce mieszamy kaszę z upieczonym bakłażanem, pomidorkami, cieciorką, posiekaną natką, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i cebulą. Dodajemy oliwę, sok z ½ cytryny i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Smacznego!

Turecka sałatka z kaszą, pieczonym bakłażanem i cieciorką

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.