Your browser does not support JavaScript!

Ciasto kukurydziane z kremem cytrynowym

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Ciasto kukurydziane z kremem cytrynowym - Krok 1

Kukurydzę miksujemy.

2.

Ciasto kukurydziane z kremem cytrynowym - Krok 2

W dużej misce ubijamy masło z 100g cukru na puch. Następnie dodajemy po jednym jajku nie przerywając ucierania. Dodajemy zmiksowaną kukurydzę i mąkę na przemian z 250 ml śmietanki. Mieszamy do połączenia się składników.

3.

Ciasto kukurydziane z kremem cytrynowym - Krok 3

Ciasto wylewamy do natłuszczonej foremki 20 cm x 30 cm i pieczemy w 180 stopniach C przez około 30 minut. Studzimy.

4.

Ciasto kukurydziane z kremem cytrynowym - Krok 4

Jedną cytrynę kroimy w plasterki i gotujemy w 50 g cukru i 100 ml wody do chwili aż plasterki staną się szkliste. Studzimy.

5.

Ciasto kukurydziane z kremem cytrynowym - Krok 5

250 ml kremówki ubijamy na sztywno. Dodajemy skórkę otartą z cytryny i mieszamy. Kremem smarujemy ciasto i dekorujemy plasterkami cytryny z syropu.

Smacznego!

Ciasto kukurydziane z kremem cytrynowym

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.