Your browser does not support JavaScript! Ciasto kukurydziane z kremem cytrynowym - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)


Przygotowanie

1

Ciasto kukurydziane z kremem cytrynowym - Krok 1

Kukurydzę miksujemy.

2

Ciasto kukurydziane z kremem cytrynowym - Krok 2

W dużej misce ubijamy masło z 100g cukru na puch. Następnie dodajemy po jednym jajku nie przerywając ucierania. Dodajemy zmiksowaną kukurydzę i mąkę na przemian z 250 ml śmietanki. Mieszamy do połączenia się składników.

3

Ciasto kukurydziane z kremem cytrynowym - Krok 3

Ciasto wylewamy do natłuszczonej foremki 20 cm x 30 cm i pieczemy w 180 stopniach C przez około 30 minut. Studzimy.

4

Ciasto kukurydziane z kremem cytrynowym - Krok 4

Jedną cytrynę kroimy w plasterki i gotujemy w 50 g cukru i 100 ml wody do chwili aż plasterki staną się szkliste. Studzimy.

5

Ciasto kukurydziane z kremem cytrynowym - Krok 5

250 ml kremówki ubijamy na sztywno. Dodajemy skórkę otartą z cytryny i mieszamy. Kremem smarujemy ciasto i dekorujemy plasterkami cytryny z syropu.

:)

Ciasto kukurydziane z kremem cytrynowym

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu