Your browser does not support JavaScript! Pita z fasolką curry i szpinakiem - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

2

Natkę z pietruszki siekamy. Fasolkę curry wykładamy do miski. Dodajemy natkę.

2

3

Pomidorki cherry kroimy na pół.

3

4

Placki pita lekko namaczamy wodą i podgrzewamy w piekarniku przez 3 minuty w 230 st. C.

4

5

Szpinak rozmrażamy, podgrzewamy na patelni i dusimy ok. 15 minut aż odparuje woda. Możemy dodać wyciśnięty przez praskę czosnek.

Obcinamy jeden koniec placka, robimy kieszonkę, w którą wkładamy sporą ilość fasolki ze szpinakiem oraz przekrojone na pół pomidorki cherry. Posypujemy natką pietruszki.

:)

5

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu