Your browser does not support JavaScript!

Ciasto leśny mech

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Ciasto leśny mech - Krok 1

Jajka ubijamy z 170 g cukru na puszystą masę. Następnie wlewamy wąską strużką olej, nie przerywając ubijania.

2.

Ciasto leśny mech - Krok 2

Dodajemy rozmrożony i zmiksowany szpinak oraz mąkę z proszkiem do pieczenia. Mieszamy.

3.

Ciasto leśny mech - Krok 3

Ciasto przekładamy do formy o śred. 23-24 cm i pieczemy około 45 minut w 180℃.

4.

Ciasto leśny mech - Krok 4

Osączoną z zalewy kukurydzę miksujemy na gładki mus. Wlewamy śmietankę, dodajemy 50 g cukru. Podgrzewamy kilka minut. Do gorącej śmietanki dodajemy żelatynę i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Studzimy i schładzamy do momentu, aż panna cotta zacznie tężeć.

5.

Ciasto leśny mech - Krok 5

Wystudzone ciasto kroimy ostrym nożem w taki sposób, by ściąć wypukły wierzch. Na spód wylewamy mocno tężejącą panna cottę. Pozostałe ciasto kruszymy i posypujemy obficie wierzch. Dekorujemy borówkami.

Smacznego!

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.