Your browser does not support JavaScript! Sałatka wiosenna z jajkiem przepiórczym i kiełkami - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

  • 1 puszka Kukurydzy Złocistej Bonduelle 425 ml

  • 125 ml majonezu

  • 100 g zielonego ogórka sałatkowego

  • 25 g kiełków pora i rzodkiewki

  • 12 jajek przepiórczych

  • 1 pęczek rzodkiewek (ok. 200 g)

  • 1 główka sałaty

  • Sok z ½ cytryny

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)


Przygotowanie

1

Sałatka wiosenna z jajkiem przepiórczym i kiełkami - Krok 1

Jajka przepiórcze gotujemy na twardo.

2

Sałatka wiosenna z jajkiem przepiórczym i kiełkami - Krok 2

Obieramy jajka i kroimy na pół.

3

Sałatka wiosenna z jajkiem przepiórczym i kiełkami - Krok 3

Ogórek kroimy na plasterki, a rzodkiewki na ćwiartki.

4

Sałatka wiosenna z jajkiem przepiórczym i kiełkami - Krok 4

Majonez mieszamy z sokiem z cytryny i doprawiamy solą i pieprzem.

5

Sałatka wiosenna z jajkiem przepiórczym i kiełkami - Krok 5

Na półmisku układamy liście sałaty i pozostałe składniki sałatki. Całość polewamy cytrynowym majonezem i posypujemy kiełkami.

:)

Sałatka wiosenna z jajkiem przepiórczym i kiełkami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu