Your browser does not support JavaScript!

Sałatka wiosenna z jajkiem przepiórczym i kiełkami

Składniki

  • 1 puszka Kukurydzy Złocistej Bonduelle 425 ml
  • 125 ml majonezu
  • 100 g zielonego ogórka sałatkowego
  • 25 g kiełków pora i rzodkiewki
  • 12 jajek przepiórczych
  • 1 pęczek rzodkiewek (ok. 200 g)
  • 1 główka sałaty
  • Sok z ½ cytryny

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Sałatka wiosenna z jajkiem przepiórczym i kiełkami - Krok 1

Jajka przepiórcze gotujemy na twardo.

2.

Sałatka wiosenna z jajkiem przepiórczym i kiełkami - Krok 2

Obieramy jajka i kroimy na pół.

3.

Sałatka wiosenna z jajkiem przepiórczym i kiełkami - Krok 3

Ogórek kroimy na plasterki, a rzodkiewki na ćwiartki.

4.

Sałatka wiosenna z jajkiem przepiórczym i kiełkami - Krok 4

Majonez mieszamy z sokiem z cytryny i doprawiamy solą i pieprzem.

5.

Sałatka wiosenna z jajkiem przepiórczym i kiełkami - Krok 5

Na półmisku układamy liście sałaty i pozostałe składniki sałatki. Całość polewamy cytrynowym majonezem i posypujemy kiełkami.

Smacznego!

Sałatka wiosenna z jajkiem przepiórczym i kiełkami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.