Piersi z kurczaka kroimy wzdłuż na pół. Oprószamy solą, pieprzem i nacieramy przyciśniętym przez praskę czosnkiem.
Kurczaka smażymy na złoty kolor na oliwie.
Fasolę razem z zalewą miksujemy z żółtkiem i mąką na gładką masę. Oprószamy lekko mąką i formujemy wałeczek.
Wałeczek kroimy na niewielkie kawałki przypominające kopytka. Formujemy gnocchi i gotujemy je 2-3 minuty w osolonym wrzątku.
Kurczaka zalewamy śmietanką i niewielką ilością wody. Dodajemy rozmrożony szpinak i pokrojone suszone pomidory. Gotujemy 5-7 minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Podajemy z gnocchi z fasoli. Całość posypujemy startym parmezanem.
Zastanawiam się gdzie w tym przepisie jest parmezan..
Parmezanem posypujemy potrawę przed podaniem – już się znalazł – dziękujemy, że zwróciłaś na to uwagę! <3
Parmezanem jest posypana cała potrawa.Tak jest napisane w przepisie.
Zgadza się 🙂 Posypujemy całość przed podaniem.