Kotleciki ryżowe z łososiem i groszkiem

Kotleciki ryżowe z łososiem i groszkiem

Składniki

  • 1 opakowanie Groszku Bonduelle 212 ml (2×106 ml)
  • 150 g jogurtu greckiego
  • 50 g wędzonego łososia
  • 4 gałązki koperku
  • 3-4 łyżki bułki tartej
  • 3 łyżki oleju
  • 1 szklanka ugotowanego ryżu
  • 1 jajko
  • 1 ząbek czosnku
  • ½ niedużej czerwonej cebulki
  • ½ cytryny
  • Kawałek zielonego ogórka
  • Sól
  • Pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Kotleciki ryżowe z łososiem i groszkiem - Składniki

Kotleciki ryżowe z łososiem i groszkiem - Krok 1

Cebulę, koperek i łososia drobno siekamy. Łososia polewamy łyżką soku z cytryny.

Kotleciki ryżowe z łososiem i groszkiem - Krok 2

Do zimnego ryżu dodajemy cebulę, koperek, łososia, osączony groszek, 1 małe jajko. Doprawiamy solą i sporą ilością czarnego pieprzu. Masę dokładnie wyrabiamy dłonią, zagęszczając ją 1-2 łyżkami bułki tartej.

Kotleciki ryżowe z łososiem i groszkiem - Krok 3

Mokrymi dłońmi formujemy z masy ryżowej kotleciki. Obtaczamy je w pozostałej bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy połowę oleju. Kotleciki smażymy do zrumienienia z obu stron. Po odwróceniu ich na drugą stronę, wlewamy na patelnię resztę oleju. Usmażone kotlety odkładamy na papierowy ręcznik.

Kotleciki ryżowe z łososiem i groszkiem - Krok 4

Przygotowujemy sos ogórkowy. Czosnek drobno siekamy, dodajemy do jogurtu. Z ogórka usuwamy gniazdo nasienne. Warzywo ścieramy na tarce na grubych oczkach i dodajemy do jogurtu. Dip doprawiamy odrobiną soku z cytryny, solą oraz pieprzem. Mieszamy. Podajemy jako dodatek do kotlecików ryżowych.

Kotleciki ryżowe z łososiem i groszkiem

•ᴗ• Kotleciki ryżowe z łososiem i groszkiem
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Groszek Porcja na Raz na Twoją Sałatkę

Groszek Bonduelle „Porcja na raz na Twoją Sałatkę” to dwie, małe puszeczki po 75 g, które są idealnym dodatkiem do Twojej ulubionej sałatki, bez wyrzucania resztek. Groszek od Bonduelle ma wyjątkowo soczystą konsystencję, piękny kolor i wyjątkowy smak. To najlepszy dodatek do sałatek, zup czy jajek. Pysznie smakuje również w formie pasty na kanapki.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Pikantny krem z dyni

Makaron z brokułowym pesto

Makaron z brokułowym pesto

Spaghetti z cieciorką i szpinakiem

Spaghetti z cieciorką i szpinakiem

Zobacz więcej takich przepisów