Your browser does not support JavaScript!

Corn dogi z kukurydzą

Składniki

  • Kukurydza Bonduelle Porcja na Raz (2×106 ml)
  • 1,2 l oleju do smażenia
  • 250 g parówek dobrej jakości
  • 125 ml mleka
  • 100 g mąki kukurydzianej
  • 100 g mąki pszennej
  • 1 jajko
  • ½ łyżeczki pieprzu cayenne
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • Sól i pieprz
  • Patyczki do szaszłyków

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Corn dogi z kukurydzą - Krok 1

Obie mąki i proszek do pieczenia mieszamy. Dodajemy pieprz cayenne, sól oraz pieprz, mleko oraz jajko. Dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.

2.

Corn dogi z kukurydzą - Krok 2

Do przygotowanego ciasta dodajemy osączoną z zalewy kukurydzę i jeszcze raz mieszamy.

3.

Corn dogi z kukurydzą - Krok 3

Parówki nabijamy na patyczki do szaszłyków.

4.

Corn dogi z kukurydzą - Krok 4

Olej rozgrzewamy w niedużym garnku do temp. 140℃.

5.

Corn dogi z kukurydzą - Krok 5

Parówki obtaczamy w cieście i smażymy na złoty kolor w głębokim tłuszczu.

Smacznego!

Corn dogi z kukurydzą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.