Corn dogi z kukurydzą

Corn dogi z kukurydzą

Składniki

  • Kukurydza Bonduelle Porcja na Raz (2×106 ml)
  • 1,2 l oleju do smażenia
  • 250 g parówek dobrej jakości
  • 125 ml mleka
  • 100 g mąki kukurydzianej
  • 100 g mąki pszennej
  • 1 jajko
  • ½ łyżeczki pieprzu cayenne
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • Sól i pieprz
  • Patyczki do szaszłyków

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Corn dogi z kukurydzą - Składniki

Corn dogi z kukurydzą - Krok 1

Obie mąki i proszek do pieczenia mieszamy. Dodajemy pieprz cayenne, sól oraz pieprz, mleko oraz jajko. Dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.

Corn dogi z kukurydzą - Krok 2

Do przygotowanego ciasta dodajemy osączoną z zalewy kukurydzę i jeszcze raz mieszamy.

Corn dogi z kukurydzą - Krok 3

Parówki nabijamy na patyczki do szaszłyków.

Corn dogi z kukurydzą - Krok 4

Olej rozgrzewamy w niedużym garnku do temp. 140℃.

Corn dogi z kukurydzą - Krok 5

Parówki obtaczamy w cieście i smażymy na złoty kolor w głębokim tłuszczu.

Corn dogi z kukurydzą

•ᴗ• Corn dogi z kukurydzą
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Kukurydza Złocista Porcja Na Raz Na Twoją Sałatkę

Kukurydza Złocista Bonduelle to naturalnie słodka (bez dodatku cukru) kukurydza o chrupiących, soczystych ziarnach w intensywnym żółtym kolorze. Kukurydza Bonduelle „Porcja na raz na Twoją Sałatkę” to dwie, małe puszeczki po 85 g, które są idealnym dodatkiem do Twojej ulubionej sałatki, bez wyrzucania resztek.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Szpinakowe naleśniki - Krok 2

Szpinakowe naleśniki

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Chrupiące nuggetsy z cieciorki z dipem ziołowym

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Lody kukurydziane

Zobacz więcej takich przepisów