Your browser does not support JavaScript! Twarożek z groszkiem i rzodkiewką - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

  • ½ puszki Groszku tradycyjnego Bonduelle 212 ml

  • 200 g twarogu w kostce

  • 3-4 czubate łyżki śmietany 10% lub 12%

  • Mały pęczek rzodkiewki

  • Młoda cebulka ze szczypiorem

  • Sól

  • Pieprz

  • Pieczywo do podania

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Groszek jest jedną z najwcześniej uprawianych przez człowieka roślin. Jego najstarsze nasiona odnaleziono w Anatolii, Iranie, Palestynie i Grecji, i uważa się, że pochodzą jeszcze z epoki kamienia. (więcej)


Przygotowanie

1

Twarożek z groszkiem i rzodkiewką - Krok 1

Twaróg przekładamy do miseczki i dokładnie rozgniatamy widelcem.

2

Twarożek z groszkiem i rzodkiewką - Krok 2

Groszek osączamy. Cebulkę i szczypior drobno siekamy. Umyte i oczyszczone rzodkiewki kroimy w kostkę.

3

Twarożek z groszkiem i rzodkiewką - Krok 3

Do twarogu dodajemy kwaśną śmietanę, doprawiamy solą i sporą ilością czarnego pieprzu. Mieszamy do połączenia.

4

Twarożek z groszkiem i rzodkiewką - Krok 4

Do twarogu dodajemy groszek, rzodkiewkę, cebulkę i szczypior. Delikatnie mieszamy. Twarożek z groszkiem i rzodkiewką podajemy z dodatkiem pieczywa.

:)

Twarożek z groszkiem i rzodkiewką

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu