Składniki

  • ½ puszki Groszku tradycyjnego Bonduelle 212 ml
  • 200 g twarogu w kostce
  • 3-4 czubate łyżki śmietany 10% lub 12%
  • Mały pęczek rzodkiewki
  • Młoda cebulka ze szczypiorem
  • Sól
  • Pieprz
  • Pieczywo do podania

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Twarożek z groszkiem i rzodkiewką - Składniki

Twarożek z groszkiem i rzodkiewką - Krok 1

Twaróg przekładamy do miseczki i dokładnie rozgniatamy widelcem.

Twarożek z groszkiem i rzodkiewką - Krok 2

Groszek osączamy. Cebulkę i szczypior drobno siekamy. Umyte i oczyszczone rzodkiewki kroimy w kostkę.

Twarożek z groszkiem i rzodkiewką - Krok 3

Do twarogu dodajemy kwaśną śmietanę, doprawiamy solą i sporą ilością czarnego pieprzu. Mieszamy do połączenia.

Twarożek z groszkiem i rzodkiewką - Krok 4

Do twarogu dodajemy groszek, rzodkiewkę, cebulkę i szczypior. Delikatnie mieszamy. Twarożek z groszkiem i rzodkiewką podajemy z dodatkiem pieczywa.

Twarożek z groszkiem i rzodkiewką

•ᴗ• Kanapki z twarożkiem, rzodkiewką i zielonym groszkiem na białym talerzu - przepis na lekki i zdrowy posiłek.
http://Puszka%20tradycyjnego%20groszku%20konserwowego%20marki%20Bonduelle.

Groszek Tradycyjny

Groszek od Bonduelle ma wyjątkowo soczystą konsystencję, piękny kolor i wyjątkowy smak. To najlepszy dodatek do sałatek, zup czy jajek. Pysznie smakuje również w formie pasty na kanapki. Idealny do użycia w daniach zimnych i na ciepło.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Naleśnik holenderski dutch baby z burratą i groszkiem

Pomysł na urodzinowe śniadanie – naleśnik dutch baby z burratą i groszkiem

Jajecznica z fasolką szparagową

Jajecznica z fasolką szparagową

Sałatka warzywna z fasolą i pieczarkami

Sałatka warzywna z fasolą i pieczarkami

Zobacz więcej takich przepisów