Your browser does not support JavaScript! Cukinia faszerowana groszkiem i pieczarkami - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Groszek jest jedną z najwcześniej uprawianych przez człowieka roślin. Jego najstarsze nasiona odnaleziono w Anatolii, Iranie, Palestynie i Grecji, i uważa się, że pochodzą jeszcze z epoki kamienia. (więcej)


Przygotowanie

1

2

Cukinie kroimy wzdłuż na dwie części. Małą łyżeczką wydrążamy środek cukinii z pestkami. Każdą cukinię skrapiamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem. Wstawiamy do piekarnika na 20 minut w temperaturze 180 st C.

W międzyczasie gotujemy ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odsączamy groszek.

3

3

Pieczarki drobno kroimy, podsmażamy na oliwie. Przyprawiamy solą i pieprzem. Koperek siekamy.

4

4

Łączymy ze sobą ugotowany ryż, pół puszki groszku, pieczarki i koperek.

5

5

Faszerujemy podpieczone cukinie i wstawiamy do piekarnika na kolejne 20 minut. Cukinie podajemy z cienkimi plastrami sera, posypane koperkiem.

:)

8

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu