Kurczaka pokroić w małą kostkę. Podsmażyć na niewielkiej ilości oliwy. Dodać paprykę i połowę tymianku. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić do ostudzenia.
Przygotować sos. Na patelni rozgrzać oliwę. Dodać passatę, posiekany ząbek czosnku i tymianek. Doprowadzić do wrzenia, gotować na niewielkiej mocy przez ok. 7 minut. Odstawić do wystudzenia.
Gdy mięso wystygnie, wymieszać je z kukurydzą i ananasem. Odstawić na bok.
Ciasto pokroić na kwadraty o boku ok. 10 cm. Środek każdego posmarować sosem, nałożyć porcję kurczaka z ananasem i kukurydzą. Następnie kwadraty posypać połową sera, złączyć przeciwległe rogi i zlepić brzegi. Rożki posmarować śmietanką i posypać pozostałym serem, lekko docisnąć. Piec w 200°C przez ok. 20 minut.
Napisz komentarz