Your browser does not support JavaScript!

Cukinia faszerowana mieloną wołowiną, papryką, pomidorami i fasolą

Składniki

  • Czarna fasola Bonduelle Porcja na raz (2 x 106 ml)
  • 250 g mielonej wołowiny
  • 6 plasterków żółtego sera
  • 5 łyżek passaty
  • 1 cukinia
  • 1 czerwona papryka
  • 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • 1 łyżeczka posiekanych listków oregano
  • Sól i pieprz do smaku
  • Kilka listków bazylii
  • Olej do smażenia

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Cukinia faszerowana mieloną wołowiną, papryką, pomidorami i fasolą - Krok 1

Cukinię kroimy na pół. Przy pomocy łyżeczki wydrążamy środek. Oprószamy warzywo solą i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie wnętrze cukinii osuszamy papierowym ręcznikiem.

2.

Cukinia faszerowana mieloną wołowiną, papryką, pomidorami i fasolą - Krok 2

Paprykę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy paprykę, smażymy przez 3 minuty. Dodajemy wołowinę, smażymy dalej przez 5 minut. Wlewamy passatę, dodajemy listki oregano, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy mieloną paprykę. Gotujemy przez około 5 minut.

3.

Cukinia faszerowana mieloną wołowiną, papryką, pomidorami i fasolą - Krok 3

Zawartość patelni przekładamy do dwóch połówek cukinii.

4.

Cukinia faszerowana mieloną wołowiną, papryką, pomidorami i fasolą - Krok 4

Posypujemy porwanymi listkami bazylii. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180℃ i pieczemy przez około 30 minut lub dłużej do miękkości cukinii. Na 5 minut przed końcem na wierzchu układamy plastry sera.

Smacznego!

Cukinia faszerowana mieloną wołowiną, papryką, pomidorami i fasolą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.