Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę pokroić w kostkę. Wszystko podsmażyć na oliwie z oliwek, aż warzywa będą miękkie.
Dodać pomidory z puszki, wodę, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i oregano. Dusić, aż sos zgęstnieje.
Dodać soczewicę i przyprawić do smaku.
Makaron ugotować, na wierzchu ułożyć sos, przybrać porwanymi listkami bazylii i parmezanem.
Najlepsze spaghetti jakie kiedykolwiek udało mi się zrobić. Dziękuję za ten przepis ! ❤️
Wspaniała wiadomość, dziękujemy!
Bardzo dobre :3 smakuje też wybrednym mięsożercom 😉
Wspaniale <3 Tak, soczewica ma w sobie to coś! Doskonale sprawdzi się też jako dodatek do lasagne oraz farsz do pierogów czy pasztecików. I mięsożercy bardzo sobie chwalą!