Your browser does not support JavaScript! Cukinie faszerowane kaszą jaglaną i warzywami - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Kukurydza to obok pszenicy i ryżu najpopularniejsza roślina uprawna świata. Jeden jej “kłos” może ważyć 40 dag. Kukurydza była podstawowym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Dziś jada się ją głównie w postaci płatków, kasz i mąki kukurydzianej. Wszyscy znają popcorn, a popularnością zaczyna cieszyć się też olej kukurydziany. (więcej)


Przygotowanie

1

Cukinie faszerowane kaszą jaglaną i warzywami - Krok 1

Ugotować kaszę jaglaną wg przepisu na opakowaniu.

2

Cukinie faszerowane kaszą jaglaną i warzywami - Krok 2

Cukinie przekroić wzdłuż na pół. Małą łyżeczką wydrążyć środek z pestkami. Każdą połówkę cukinii skropić oliwą, doprawić solą i pieprzem. Wstawić na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180°C.

3

Cukinie faszerowane kaszą jaglaną i warzywami - Krok 3

Osączyć na sicie zawartość puszki z mieszanką meksykańską. Posiekać natkę pietruszki i wydrążony miąższ.

4

Cukinie faszerowane kaszą jaglaną i warzywami - Krok 4

Wymieszać ugotowaną kaszę jaglaną z mieszanką meksykańską, posiekaną natką pietruszki, miąższem z cukinii i startym serem. Doprawić solą i pieprzem.

5

Cukinie faszerowane kaszą jaglaną i warzywami - Krok 5

Przygotowanym farszem napełnić podpieczone cukinie. Wstawić ponownie do piekarnika na kolejne 20 minut.

:)

Cukinie faszerowane kaszą jaglaną i warzywami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Warzecha

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu