
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 45 min.
- średnie
Cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oliwie. Papryczkę i czosnek posiekać, dodać do cebuli, krótko dusić.
Dodać słodką paprykę w proszku, curry i garam masala. Podsmażać, aż przyprawy zaczną intensywnie pachnieć.
Dodać pokrojone w niedużą kostkę bataty, zalać mlekiem kokosowym i gotować na dużym ogniu około 10-15 minut, aż bataty będą już nieco miękkie.
Dodać ciecierzycę, gotować jeszcze 5 minut.
Potrawę posypać posiekaną pietruszką. Podawać z ugotowanym na sypko ryżem.
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej
Zamiast pietruszki lubię dodać świeżej kolendry, albo nawet suszonej ale już podczas gotowania. Świetnie podbija to smak
Mmmm, pyszny pomysł! Świeża kolendra wspaniale pasuje do cieciorki i batatów!