Your browser does not support JavaScript! Curry z ciecierzycą i batatami - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

  • 1 puszka Cieciorki “Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml

  • 200 g ryżu basmati

  • 2 średnie bataty

  • 2 ząbki czosnku

  • 1 średnia cebula

  • 1 puszka mleka kokosowego

  • ½ papryczki chili

  • 3 łyżki oliwy z oliwek

  • 1 łyżeczka garam masala

  • ½ łyżeczki słodkiej papryki

  • ½ łyżeczki curry

  • Garść pietruszki

  • Sól, pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1

Curry z ciecierzycą i batatami - Krok 1

Cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oliwie. Papryczkę i czosnek posiekać, dodać do cebuli, krótko dusić.

2

Curry z ciecierzycą i batatami - Krok 2

Dodać słodką paprykę w proszku, curry i garam masala. Podsmażać, aż przyprawy zaczną intensywnie pachnieć.

3

Curry z ciecierzycą i batatami - Krok 3

Dodać pokrojone w niedużą kostkę bataty, zalać mlekiem kokosowym i gotować na dużym ogniu około 10-15 minut, aż bataty będą już nieco miękkie.

4

Curry z ciecierzycą i batatami - Krok 4

Dodać ciecierzycę, gotować jeszcze 5 minut.

5

Curry z ciecierzycą i batatami - Krok 5

Potrawę posypać posiekaną pietruszką. Podawać z ugotowanym na sypko ryżem.

:)

Curry z ciecierzycą i batatami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Magda Kucharzy

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu