Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Pierogi z musem z pieczonej dyni z cieciorką - Składniki

Pierogi z musem z pieczonej dyni z cieciorką - Krok 1

Pokrojoną w kostkę dynię skrapiamy oliwą i pieczemy 15 minut w 180 stopniach C.do miękkości.

Pierogi z musem z pieczonej dyni z cieciorką - Krok 2

Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy żółtko i gorącą wodę i zagniatamy elastyczne ciasto na pierogi. Odstawiamy pod przykryciem na 15 minut.

Pierogi z musem z pieczonej dyni z cieciorką - Krok 3

Cieciorkę rozgniatamy lekko widelcem. Dodajemy zmiksowaną pieczoną dynię, tymianek, śmietanę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Pierogi z musem z pieczonej dyni z cieciorką - Krok 4

Ciasto cienko wałkujemy, wycinamy kółka o śr. Około 10 cm i lepimy pierogi. Gotujemy w osolonym wrzątku 2-3 minuty od chwili wypłynięcia.

Pierogi z musem z pieczonej dyni z cieciorką - Krok 5

Na oliwie smażymy posiekane orzechy. Ugotowane pierogi polewamy oliwą z orzechami i oprószamy pokruszoną fetą.

Pierogi z musem z pieczonej dyni z cieciorką

•ᴗ• Pierogi z musem z pieczonej dyni z cieciorką
http://Puszka%20ugotowanej%20na%20parze%20ciecierzycy%20Bonduelle%20–%20wygodny%20i%20zdrowy%20dodatek%20do%20szybkich%20dań.

Cieciorka Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Cieciorka „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek i dań z mięsem, do dań kuchni indyjskiej, wegetariańskiej i wegańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Sałatka “świąteczny wieniec” z pieczonym batatem, soczewicą i buraczkami

Sałatka “świąteczny wieniec” z pieczonym batatem, soczewicą i buraczkami

Pierożki z nadzieniem na świątecznym stole - domowe przepisy na święta.

Kruche paszteciki ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Tradycyjne polskie pierogi z posypką z zasmażanych cebulek, podane z groszkiem na eleganckim białym talerzu z widelcem u boku oraz świątecznymi akcentami w tle. Perfect first course for a festive meal.

Pierogi z soczewicą, grzybami i groszkiem

Zobacz więcej takich przepisów