Your browser does not support JavaScript! Pierogi z musem z pieczonej dyni z cieciorką - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1

Pierogi z musem z pieczonej dyni z cieciorką - Krok 1

Pokrojoną w kostkę dynię skrapiamy oliwą i pieczemy 15 minut w 180 stopniach C.do miękkości.

2

Pierogi z musem z pieczonej dyni z cieciorką - Krok 2

Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy żółtko i gorącą wodę i zagniatamy elastyczne ciasto na pierogi. Odstawiamy pod przykryciem na 15 minut.

3

Pierogi z musem z pieczonej dyni z cieciorką - Krok 3

Cieciorkę rozgniatamy lekko widelcem. Dodajemy zmiksowaną pieczoną dynię, tymianek, śmietanę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

4

Pierogi z musem z pieczonej dyni z cieciorką - Krok 4

Ciasto cienko wałkujemy, wycinamy kółka o śr. Około 10 cm i lepimy pierogi. Gotujemy w osolonym wrzątku 2-3 minuty od chwili wypłynięcia.

5

Pierogi z musem z pieczonej dyni z cieciorką - Krok 5

Na oliwie smażymy posiekane orzechy. Ugotowane pierogi polewamy oliwą z orzechami i oprószamy pokruszoną fetą.

:)

Pierogi z musem z pieczonej dyni z cieciorką

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu