Your browser does not support JavaScript! Dyniowa zupa krem z jabłkiem i cynamonem - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

  • 1 opakowanie Zupy kremu dyniowej Bonduelle

  • 750 ml bulionu warzywnego

  • 1 jabłko

  • ½ cebuli

  • 3 łyżki płatków migdałów i ziaren słonecznika

  • 1 łyżeczka cynamonu

  • Olej

  • Sól

  • Pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Marchewka ma już ponad kilka tysięcy lat. Jej ojczyzną są najprawdopodobniej Chiny, jednak marchewka w tamtych czasach wyglądała i smakowała zupełnie inaczej. W starożytności można było spróbować białej marchewki. Dopiero w XVII wieku w Holandii wyhodowano jej pomarańczową, popularną dzisiaj odmianę. (więcej)


Przygotowanie

1

Dyniowa zupa krem z jabłkiem i cynamonem - Krok 1

Siekamy cebulę i kroimy jabłko w kostkę. Szklimy cebulę. Dodajemy jabłko i cynamon. Smażymy przez 5 minut.

2

Dyniowa zupa krem z jabłkiem i cynamonem - Krok 2

Gotujemy składniki zupy razem z jabłkiem i cebulą w gorącym bulionie warzywnym przez 5 minut.

3

Dyniowa zupa krem z jabłkiem i cynamonem - Krok 3

Miksujemy składniki zupy.

4

Dyniowa zupa krem z jabłkiem i cynamonem - Krok 4

Na suchej, rozgrzanej patelni prażymy migdały oraz słonecznik. Podajemy zupę z prażonymi bakaliami.

:)

Dyniowa zupa krem z jabłkiem i cynamonem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Monika Rosa

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu