
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 20 min.
- łatwe
Siekamy cebulę i kroimy jabłko w kostkę. Szklimy cebulę. Dodajemy jabłko i cynamon. Smażymy przez 5 minut.
Gotujemy składniki zupy razem z jabłkiem i cebulą w gorącym bulionie warzywnym przez 5 minut.
Miksujemy składniki zupy.
Na suchej, rozgrzanej patelni prażymy migdały oraz słonecznik. Podajemy zupę z prażonymi bakaliami.
Marchewka ma już ponad kilka tysięcy lat. Jej ojczyzną są najprawdopodobniej Chiny, jednak marchewka w tamtych czasach wyglądała i smakowała zupełnie inaczej. W starożytności można było spróbować białej marchewki. Dopiero w XVII wieku w Holandii wyhodowano jej pomarańczową, popularną dzisiaj odmianę. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej