Your browser does not support JavaScript!

Składniki

 

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

Cebulę siekamy i szklimy na maśle.

Dodajemy odsączone z zalewy pieczarki i dusimy około 10 minut na małym ogniu. Następnie dodajemy śmietanę.

Cykorie nacieramy niewielką ilością soli, obwijamy plastrami szynki parmeńskiej i układamy w żaroodpornym naczyniu.

Całość zalewamy sosem pieczarkowym i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika. Zapiekamy około 30 minut. Opcjonalnie możemy posypać startym żółtym serem.

Przed podaniem posypujemy świeżym szczypiorek.

:)

CykoriaWszynceParmeńskiej1,1

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Łukasz

Czy wiesz, że...

Pierwsze jej hodowle zakładane były we Francji jeszcze w XVI wieku. Była to zasługa francuskiego agronoma Oliviera de Serres. Pierwsze pieczarki wyhodowane we Francji były bardzo drogie i uchodziły za rarytas, prawie na równi z truflami. Szybko jednak zyskały dużą popularność, nie tylko we Francji. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu