Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Tartinki z pastą z fasoli i oliwkami - Składniki

Tartinki z pastą z fasoli i oliwkami - Krok 1

Fasolę odcedzić z zalewy, przełożyć do miski. Zmiksować na gładką masę z czosnkiem i tymiankiem.

Tartinki z pastą z fasoli i oliwkami - Krok 2

Połowę oliwek drobno posiekać, wymieszać ze zmiksowaną pastą. Pozostałe pokroić w plasterki, odstawić na bok.

Tartinki z pastą z fasoli i oliwkami - Krok 3

Pastę doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Połączyć z oliwą.

Tartinki z pastą z fasoli i oliwkami - Krok 4

Kawałki chleba posmarować pastą fasolową. Na wierzchu ułożyć plasterki oliwek. Udekorować tymiankiem.

Tartinki z pastą z fasoli i oliwkami

•ᴗ• Tartinki z pastą z fasoli i oliwkami
http://Puszka%20ugotowanej%20na%20parze%20białej%20fasoli%20cannellini%20firmy%20Bonduelle.

Biała Fasola Cannellini Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Biała Fasola Cannellini „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek, zup, past, w daniach wegetariańskich i wegańskich.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Sałatka z soczewicy z pomidorami i papryką

Sałatka z soczewicy z pomidorami i papryką

Ciasto z fasoli cannellini

Ciasto z fasoli cannellini

Ciasto z kukurydzy z rodzynkami

Ciasto z kukurydzy z rodzynkami

Zobacz więcej takich przepisów