Your browser does not support JavaScript! Tartinki z pastą z fasoli i oliwkami - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

Tartinki z pastą z fasoli i oliwkami - Krok 1

Fasolę odcedzić z zalewy, przełożyć do miski. Zmiksować na gładką masę z czosnkiem i tymiankiem.

2

Tartinki z pastą z fasoli i oliwkami - Krok 2

Połowę oliwek drobno posiekać, wymieszać ze zmiksowaną pastą. Pozostałe pokroić w plasterki, odstawić na bok.

3

Tartinki z pastą z fasoli i oliwkami - Krok 3

Pastę doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Połączyć z oliwą.

4

Tartinki z pastą z fasoli i oliwkami - Krok 4

Kawałki chleba posmarować pastą fasolową. Na wierzchu ułożyć plasterki oliwek. Udekorować tymiankiem.

:)

Tartinki z pastą z fasoli i oliwkami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Katarzyna Jastrzębska

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu