Your browser does not support JavaScript! Pasta z cieciorki i suszonych pomidorów - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

 

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

dsc_0063

Czosnek obieramy, rozgniatamy go bokiem noża.

2

dsc_0068

W naczyniu umieszczamy ciecierzycę i suszone pomidory, czosnek, oliwę, 1-2 łyżki soku z cytryny, szczyptę soli i pieprzu. Składniki blendujemy, w razie potrzeby dolewając kilka łyżeczek zimnej wody.

3

dsc_0075

Pastę z ciecierzycy i suszonych pomidorów podajemy jako dodatek do pieczywa.

:)

dsc_0107

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Komentarze

  • Ania
    13 grudnia 2021 o 10:06

    Dzięki za przepis. Ja nie blendowalam tylko mocno posiekalam i ugniotlam. Jest świetna.

    • Warzywne Inspiracje
      13 grudnia 2021 o 10:14

      Taka ugnieciona też pyszna 🙂 Cieszymy się, że przepis Ci się przydaje! <3

  • Magda
    7 stycznia 2022 o 18:26

    Mam pytanie. 🙂 ile wagowo należy dać cieciorki?

    • Warzywne Inspiracje
      7 stycznia 2022 o 18:45

      Jedna puszka naszej cieciorki ugotowanej na parze to po odsączeniu 265 g 🙂 pozdrawiamy!

  • Hubert
    1 maja 2022 o 10:18

    Bardzo fajny przespis. Ja dodaje trochę więcej pomidorów i całą cytrynę jak.dla.mnie więcej soku daje wyraźniejszy smak 🙂

    • Warzywne Inspiracje
      4 maja 2022 o 09:17

      Bardzo dobry pomysł <3 można też dodać odrobinę skórki z cytryny.

  • Żaneta
    4 maja 2022 o 01:21

    Dziękuję za przepis!
    Dodałam jeszcze prażony słonecznik i wyszło przepysznie 🙂

    • Warzywne Inspiracje
      4 maja 2022 o 09:17

      O tak! Prażony słonecznik dodaje lekko orzechowego smaku – dziękujemy za podpowiedź!

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu