
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 15 min.
- łatwe
Czosnek obieramy, rozgniatamy go bokiem noża.
W naczyniu umieszczamy ciecierzycę i suszone pomidory, czosnek, oliwę, 1-2 łyżki soku z cytryny, szczyptę soli i pieprzu. Składniki blendujemy, w razie potrzeby dolewając kilka łyżeczek zimnej wody.
Pastę z ciecierzycy i suszonych pomidorów podajemy jako dodatek do pieczywa.
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej
Dzięki za przepis. Ja nie blendowalam tylko mocno posiekalam i ugniotlam. Jest świetna.
Taka ugnieciona też pyszna 🙂 Cieszymy się, że przepis Ci się przydaje! <3
Mam pytanie. 🙂 ile wagowo należy dać cieciorki?
Jedna puszka naszej cieciorki ugotowanej na parze to po odsączeniu 265 g 🙂 pozdrawiamy!
Bardzo fajny przespis. Ja dodaje trochę więcej pomidorów i całą cytrynę jak.dla.mnie więcej soku daje wyraźniejszy smak 🙂
Bardzo dobry pomysł <3 można też dodać odrobinę skórki z cytryny.
Dziękuję za przepis!
Dodałam jeszcze prażony słonecznik i wyszło przepysznie ?
O tak! Prażony słonecznik dodaje lekko orzechowego smaku – dziękujemy za podpowiedź!