Cynamonowy krem z kalafiora

Składniki

  • 1 opakowanie mrożonej Zupy kremu kalafiorowej Bonduelle
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 marchewki
  • 1 korzeń pietruszki
  • 1 cebula
  • ½ pora
  • ¼ selera
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • 5 kulek ziela angielskiego
  • 3 liście laurowe
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Cynamonowy krem z kalafiora - Składniki

Cynamonowy krem z kalafiora - Krok 1

Obieramy marchewki, pietruszkę, seler, jeden ząbek czosnku i wkładamy do garnka. Połowę cebuli przypalamy nad ogniem i dokładamy do garnka. Warzywa zalewamy wodą. Dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, gotujemy ok. 1½ godziny. Doprawiamy do smaku.

Cynamonowy krem z kalafiora - Krok 2

W garnku podsmażamy pozostały pokrojony czosnek i zalewamy 500 ml bulionu warzywnego.

Cynamonowy krem z kalafiora - Krok 3

Do bulionu dodajemy zupę kalafiorową, łyżeczkę cynamonu i gotujemy przez kolejne 3 minuty, a następnie blendujemy na krem.

Cynamonowy krem z kalafiora - Krok 4

Pozostałą cebulę kroimy w piórka i karmelizujemy na oliwie z łyżeczką cynamonu, cukrem i octem. Krem podajemy z cebulą i szczyptą cynamonu.

Cynamonowy krem z kalafiora

•ᴗ• Cynamonowy krem z kalafiora

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Kasza jaglana z czerwoną fasolą, kukurydzą i pomarańczą

Kasza jaglana z czerwoną fasolą, kukurydzą i pomarańczą

Paszteciki z fasoli flażoletki i suszonych grzybów

Pieczona kiełbasa z kukurydzą i fasolą

Zobacz więcej takich przepisów