Składniki

  • 1 puszka Czerwonej fasoli Gotowane Na parze Bonduelle
  • 1 duży lub 2 średniej wielkości ząbki czosnku
  • 6 suszonych pomidorów marynowanych w oliwie
  • 1/3 łyżeczki cayenne (lub więcej do smaku)
  • sól do smaku
  • sok z 1/2 cytryny

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Składniki do przepisu kulinarnego: cytryna, suszone pomidory, ząbek czosnku, sól morska oraz konserwowa czerwona fasola.

DSC_8298

Czosnek drobno siekamy. Suszone pomidory odsączamy z zalewy i drobno kroimy.

DSC_8310

W naczyniu do miksowania umieszczamy fasolę, czosnek, suszone pomidory, cayenne, szczyptę soli i sok z połowy cytryny. Dodajemy 2 łyżki wody. Masę miksujemy na gładko przy pomocy ręcznego blendera, dolewając więcej wody do otrzymania preferowanej konsystencji.

DSC_8335

Dip przekładamy do miseczki. jego wierzch kropimy oliwą. Podajemy z ulubionymi dodatkami, pieczywem lub warzywami.

DSC_8327

•ᴗ• Domowa pasta z czarnych oliwek z cytryną i ziołami, idealna do chrupiących krakersów.
http://Puszka%20ugotowanej%20na%20parze%20czerwonej%20fasoli%20marki%20Bonduelle.

Czerwona Fasola Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Czerwona Fasola „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się w sałatkach, różnych pastach czy jako dodatek do dań kuchni meksykańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Pasta z czerwonej fasoli

Pasta z czerwonej fasoli

Naleśniki z bobem, szynką i kukurydzą z sosem holenderskim

Naleśniki z bobem, szynką i kukurydzą z sosem holenderskim

Kawałek kolorowej frittaty na talerzu, idealnej na zdrowy i smaczny posiłek.

Kolorowa zapiekanka z kukurydzą i groszkiem

Zobacz więcej takich przepisów