Your browser does not support JavaScript! Dip z białej fasoli z miętą - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

Dip z białej fasoli z miętą - Krok 1

Fasolę odcedzić z zalewy. Czosnek obrać. Miętę posiekać.

2

Dip z białej fasoli z miętą - Krok 2

Fasolę zblendować z jogurtem, miętą i czosnkiem.

3

Dip z białej fasoli z miętą - Krok 3

Dip doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

4

Dip z białej fasoli z miętą

Podawać z krakersami, słupkami warzyw lub pieczywem.

:)

Dip z białej fasoli z miętą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Katarzyna Jastrzębska

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu