Fasolę odcedzić z zalewy. Czosnek obrać. Miętę posiekać.
Fasolę zblendować z jogurtem, miętą i czosnkiem.
Dip doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Podawać z krakersami, słupkami warzyw lub pieczywem.
Składniki
Fasolę odcedzić z zalewy. Czosnek obrać. Miętę posiekać.
Fasolę zblendować z jogurtem, miętą i czosnkiem.
Dip doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Podawać z krakersami, słupkami warzyw lub pieczywem.
Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Biała Fasola Cannellini „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek, zup, past, w daniach wegetariańskich i wegańskich.
Napisz komentarz