Your browser does not support JavaScript!

Sałatka tortellini z czarną fasolą, szpinakiem i pomidorami

Składniki

  • Czarna fasola Bonduelle Porcja na Raz (2×106 ml)
  • 250 g świeżych tortellini z ricottą i szpinakiem
  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • 100 g młodego szpinaku
  • 70 ml oliwy EV
  • 30 g suszonych pomidorów
  • 25 ml płynnego miodu
  • 20 ml octu winnego
  • 20 g parmezanu
  • Sól i pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Sałatka tortellini z czarną fasolą, szpinakiem i pomidorami - Krok 1

Tortellini gotujemy w osolonym wrzątku przez 2-3 minuty lub wg wskazówek na opakowaniu.

2.

Sałatka tortellini z czarną fasolą, szpinakiem i pomidorami - Krok 2

Z octu, miodu, oliwy, soli oraz pieprzu przygotowujemy sos do sałatki. Wszystkie składniki energicznie mieszamy do uzyskania jednolitej emulsji.

3.

Sałatka tortellini z czarną fasolą, szpinakiem i pomidorami - Krok 3

Do sosu dodajemy drobno posiekane suszone pomidory.

4.

Sałatka tortellini z czarną fasolą, szpinakiem i pomidorami - Krok 4

Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki. Czarną fasolę osączamy z zalewy i płuczemy na sicie.

5.

Sałatka tortellini z czarną fasolą, szpinakiem i pomidorami - Krok 5

Do salaterki z sosem dodajemy szpinak, pomidorki, czarną fasolę oraz pierożki tortellini i mieszamy. Posypujemy startym parmezanem.

Smacznego!

Sałatka tortellini z czarną fasolą, szpinakiem i pomidorami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.