Your browser does not support JavaScript! Czekoladowy sernik z fasoli - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

Czekoladowy sernik z fasoli - Krok 1

Rodzynki zalewamy wrzątkiem i zostawiamy w wodzie na ok. 2 godziny. Kiedy napęcznieją, blendujemy je na gładką masę.

2

Czekoladowy sernik z fasoli - Krok 2

Blendujemy fasolę z jogurtem.

3

Czekoladowy sernik z fasoli - Krok 3

Do masy dodajemy masło, kakao oraz rodzynki i blendujemy.

4

Czekoladowy sernik z fasoli - Krok 4

Na koniec wsypujemy wiórki kokosowe i proszek do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy. Masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180ºC. Ciasto pieczemy przez ok. 50-60 minut.

5

Czekoladowy sernik z fasoli - Krok 5

Roztapiamy czekoladę w kąpieli wodnej i polewamy nią chłodny sernik.

:)

Czekoladowy sernik z fasoli

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Alicja Dziurosz

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu