Your browser does not support JavaScript!

Czekoladowy sernik z fasoli

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Czekoladowy sernik z fasoli - Krok 1

Rodzynki zalewamy wrzątkiem i zostawiamy w wodzie na ok. 2 godziny. Kiedy napęcznieją, blendujemy je na gładką masę.

2.

Czekoladowy sernik z fasoli - Krok 2

Blendujemy fasolę z jogurtem.

3.

Czekoladowy sernik z fasoli - Krok 3

Do masy dodajemy masło, kakao oraz rodzynki i blendujemy.

4.

Czekoladowy sernik z fasoli - Krok 4

Na koniec wsypujemy wiórki kokosowe i proszek do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy. Masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180ºC. Ciasto pieczemy przez ok. 50-60 minut.

5.

Czekoladowy sernik z fasoli - Krok 5

Roztapiamy czekoladę w kąpieli wodnej i polewamy nią chłodny sernik.

Smacznego!

Czekoladowy sernik z fasoli

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Alicja Dziurosz
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.