Your browser does not support JavaScript!

Domowy paprykarz z ryżem

Składniki

  • Cieciorka Bonduelle Porcja na raz (2 x 106 ml)
  • 150 g przecieru pomidorowego (lub więcej w razie potrzeby)
  • 1 szklanka ugotowanego ryżu
  • 1 marchewka
  • 1 łyżeczka wędzonej mielonej papryki
  • ½ pora
  • Listki z dwóch gałązek oregano
  • Sól i pieprz do smaku
  • Olej do smażenia

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Domowy paprykarz z ryżem - Krok 1

Por drobno siekamy, marchewkę obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach.

2.

Domowy paprykarz z ryżem - Krok 2

Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy marchewkę i por, smażymy przez około 5 minut.

3.

Domowy paprykarz z ryżem - Krok 3

Dodajemy przecier, posiekane listki oregano, wędzoną paprykę, sól i pieprz do smaku. Gotujemy przez około 5 minut lub dłużej do preferowanej miękkości marchewki. W razie potrzeby wlewamy na patelnię kilka łyżek wody.

4.

Domowy paprykarz z ryżem - Krok 4

Dodajemy ryż i osączoną cieciorkę. Mieszamy. W razie potrzeby dodajemy więcej przecieru, jeśli paprykarz jest zbyt suchy. Podajemy jako dodatek do pieczywa.

Smacznego!

Domowy paprykarz z ryżem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.