Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • Cieciorka Bonduelle Porcja na raz (2 x 106 ml)

  • 150 g przecieru pomidorowego (lub więcej w razie potrzeby)

  • 1 szklanka ugotowanego ryżu

  • 1 marchewka

  • 1 łyżeczka wędzonej mielonej papryki

  • ½ pora

  • Listki z dwóch gałązek oregano

  • Sól i pieprz do smaku

  • Olej do smażenia

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Domowy paprykarz z ryżem - Krok 1

Por drobno siekamy, marchewkę obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach.

2

Domowy paprykarz z ryżem - Krok 2

Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy marchewkę i por, smażymy przez około 5 minut.

3

Domowy paprykarz z ryżem - Krok 3

Dodajemy przecier, posiekane listki oregano, wędzoną paprykę, sól i pieprz do smaku. Gotujemy przez około 5 minut lub dłużej do preferowanej miękkości marchewki. W razie potrzeby wlewamy na patelnię kilka łyżek wody.

4

Domowy paprykarz z ryżem - Krok 4

Dodajemy ryż i osączoną cieciorkę. Mieszamy. W razie potrzeby dodajemy więcej przecieru, jeśli paprykarz jest zbyt suchy. Podajemy jako dodatek do pieczywa.

:)

Domowy paprykarz z ryżem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Czy wiesz, że...

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu