Your browser does not support JavaScript!

Składniki

 

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Ziemniak i cukinię gotujemy w niewielkiej ilości wody do miękkości, pod koniec dodajemy odsączony z zalewy groszek. Mięso gotujemy osobno.

2

Do ugotowanych warzyw dodajemy mięso indyka.

3

Po ostudzeniu miksujemy całość na gładki mus. W razie konieczności przecieramy przez sito.

4

Ryż wsypujemy do wrzącej wody i gotujemy do miękkości.

5

Dodajemy marchewkę Bonduelki osączoną z zalewy. Studzimy.

6

Dodajemy oliwę i miksujemy na mus. W razie konieczności przecieramy przez sito.

7

Dynię z soczewicą gotujemy w niewielkiej ilości wody do miękkości.

8

Dodajemy kukurydzę. Studzimy.

9

Dodajemy ugotowane żółtko. Miksujemy na gładki mus. W razie konieczności przecieramy przez sitko.

:)

Przekładamy do słoiczków i gotowe!

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Marchewka ma już ponad kilka tysięcy lat. Jej ojczyzną są najprawdopodobniej Chiny, jednak marchewka w tamtych czasach wyglądała i smakowała zupełnie inaczej. W starożytności można było spróbować białej marchewki. Dopiero w XVII wieku w Holandii wyhodowano jej pomarańczową, popularną dzisiaj odmianę. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu