Korzenne trufle z czerwonej fasoli z wiśniami

Korzenne trufle z czerwonej fasoli z wiśniami

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Korzenne trufle z czerwonej fasoli z wiśniami - Składniki

Korzenne trufle z czerwonej fasoli z wiśniami - Krok 1

Czekoladę roztapiamy z olejem.

Korzenne trufle z czerwonej fasoli z wiśniami - Krok 2

Fasolę osączamy z zalewy i płuczemy na sicie. Osuszamy.

Korzenne trufle z czerwonej fasoli z wiśniami - Krok 3

Fasolę miksujemy z miodem i roztopioną czekoladą. Następnie dodajemy przyprawę korzenną, połowę mąki migdałowej oraz kakao. Mieszamy.

Korzenne trufle z czerwonej fasoli z wiśniami - Krok 4

Do masy dodajemy posiekane suszone wiśnie, a następnie chłodzimy masę w lodówce przez około 30 minut.

Korzenne trufle z czerwonej fasoli z wiśniami - Krok 5

Z masy formujemy trufle i obtaczamy w pozostałej mące migdałowej.

Korzenne trufle z czerwonej fasoli z wiśniami

•ᴗ• Korzenne trufle z czerwonej fasoli z wiśniami
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Czerwona Fasola Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Czerwona Fasola „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się w sałatkach, różnych pastach czy jako dodatek do dań kuchni meksykańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Krokiety ze szpinakiem, dynią i orzechami

Krokiety ze szpinakiem, dynią i orzechami

Piernikowe trufle z cieciorki

Piernikowe trufle z cieciorki

Szybki kulebiak z kaszą, grzybami i wędzonym serem

Szybki kulebiak z kaszą, grzybami i wędzonym serem

Zobacz więcej takich przepisów