Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Korzenne trufle z czerwonej fasoli z wiśniami - Krok 1

Czekoladę roztapiamy z olejem.

2

Korzenne trufle z czerwonej fasoli z wiśniami - Krok 2

Fasolę osączamy z zalewy i płuczemy na sicie. Osuszamy.

3

Korzenne trufle z czerwonej fasoli z wiśniami - Krok 3

Fasolę miksujemy z miodem i roztopioną czekoladą. Następnie dodajemy przyprawę korzenną, połowę mąki migdałowej oraz kakao. Mieszamy.

4

Korzenne trufle z czerwonej fasoli z wiśniami - Krok 4

Do masy dodajemy posiekane suszone wiśnie, a następnie chłodzimy masę w lodówce przez około 30 minut.

5

Korzenne trufle z czerwonej fasoli z wiśniami - Krok 5

Z masy formujemy trufle i obtaczamy w pozostałej mące migdałowej.

:)

Korzenne trufle z czerwonej fasoli z wiśniami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu