
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 30 min.
- łatwe
Pieczarki marynowane, ogórki i cebulę pokroić w drobną kostkę, a pietruszkę posiekać.
Do warzyw dodać majonez. Doprawić solą i pieprzem do smaku i wymieszać.
Plastry szynki posmarować sosem tatarskim, udekorować sałatą i zawinąć w rulon.
Pierwsze jej hodowle zakładane były we Francji jeszcze w XVI wieku. Była to zasługa francuskiego agronoma Oliviera de Serres. Pierwsze pieczarki wyhodowane we Francji były bardzo drogie i uchodziły za rarytas, prawie na równi z truflami. Szybko jednak zyskały dużą popularność, nie tylko we Francji. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej