Minigrzanki z pastą serowo-groszkową i szparagami

Minigrzanki z pastą serowo-groszkową i szparagami

Składniki

  • 180 g mrożonego Groszku Zielonego Bonduelle
  • 60 g kremowego serka
  • 8 kromek bagietki lub małego chleba
  • 6-8 zielonych szparagów
  • 1-2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżeczki oleju
  • Listki mięty
  • Sól i pieprz do smaku

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Minigrzanki z pastą serowo-groszkową i szparagami - Składniki

Minigrzanki z pastą serowo-groszkową i szparagami - Krok 1

Przygotować warzywa. Groszek przesypać do wrzątku. Ponownie doprowadzić do wrzenia, odstawić na 2 minuty. Następnie odcedzić i przelać zimną wodą.  Zdrewniałe końcówki szparagów odłamać. Szparagi przekroić w poprzek na połówki, grubsze kawałki dodatkowo wzdłuż na pół. Przełożyć do wrzątku. Gotować przez 3 minuty. Odcedzić i zalać zimną wodą.

Minigrzanki z pastą serowo-groszkową i szparagami - Krok 2

3-4 łyżki groszku odłożyć, resztę zmiksować z serkiem i kilkoma listkami mięty. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

Minigrzanki z pastą serowo-groszkową i szparagami - Krok 3

Odłożony wcześniej groszek wymieszać ze szparagami, olejem i odrobiną soku z cytryny.

Minigrzanki z pastą serowo-groszkową i szparagami - Krok 4

Kromki chleba opiec w piekarniku lub tosterze. Na każdą kromkę nakładać porcję zielonej pasty i szparagi z groszkiem.

Minigrzanki z pastą serowo-groszkową i szparagami - Krok 5

•ᴗ• Minigrzanki z pastą serowo-groszkową i szparagami

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Tatar z fasoli - krok 3

Tatar z fasoli

Przekąski na patyczkach: przepis na kolorowe i smakowite antipasti idealne na imprezę.

Koreczki z pieczarkami

Słodki kakaowy krem z czerwonej fasoli

Słodki kakaowy krem z czerwonej fasoli

Zobacz więcej takich przepisów