Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 180 g mrożonego Groszku Zielonego Bonduelle

  • 60 g kremowego serka

  • 8 kromek bagietki lub małego chleba

  • 6-8 zielonych szparagów

  • 1-2 łyżki soku z cytryny

  • 2 łyżeczki oleju

  • Listki mięty

  • Sól i pieprz do smaku

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Minigrzanki z pastą serowo-groszkową i szparagami - Krok 1

Przygotować warzywa. Groszek przesypać do wrzątku. Ponownie doprowadzić do wrzenia, odstawić na 2 minuty. Następnie odcedzić i przelać zimną wodą.  Zdrewniałe końcówki szparagów odłamać. Szparagi przekroić w poprzek na połówki, grubsze kawałki dodatkowo wzdłuż na pół. Przełożyć do wrzątku. Gotować przez 3 minuty. Odcedzić i zalać zimną wodą.

2

Minigrzanki z pastą serowo-groszkową i szparagami - Krok 2

3-4 łyżki groszku odłożyć, resztę zmiksować z serkiem i kilkoma listkami mięty. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

3

Minigrzanki z pastą serowo-groszkową i szparagami - Krok 3

Odłożony wcześniej groszek wymieszać ze szparagami, olejem i odrobiną soku z cytryny.

4

Minigrzanki z pastą serowo-groszkową i szparagami - Krok 4

Kromki chleba opiec w piekarniku lub tosterze. Na każdą kromkę nakładać porcję zielonej pasty i szparagi z groszkiem.

:)

Minigrzanki z pastą serowo-groszkową i szparagami - Krok 5

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Katarzyna Jastrzębska

Czy wiesz, że...

Groszek jest jedną z najwcześniej uprawianych przez człowieka roślin. Jego najstarsze nasiona odnaleziono w Anatolii, Iranie, Palestynie i Grecji, i uważa się, że pochodzą jeszcze z epoki kamienia. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu