Rybę czyścimy z ości. Kropimy ją sokiem z cytryny, doprawimy solą, za’atarem. Na wierzchu kładziemy kilka listków melisy. Odstawiamy rybę na około 30-60 minut do zamarynowania.
Cebulę i czosnek drobno siekamy.
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i czosnek. Smażymy przez 3-4 minuty.
Dokładamy zawartość opakowania Italian Mix „Już przygotowane na parze” Bonduelle, przykrywamy pokrywką i smażymy przez około 7-8 minut. Kolejno doprawiamy warzywa do smaku solą oraz 2 łyżeczkami za’ataru.
Rybę układamy w naczyniu żaroodpornym. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200°C i pieczemy przez około 12-15 minut.
Warzywa podgrzewamy i nakładamy na talerz. Podajemy je z pieczonym dorszem.
Napisz komentarz