
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 20 min.
- łatwe
Kurczaka kroimy w kostkę. Oprószamy papryką, pieprzem ziołowym oraz solą i pieprzem. Skrapiamy oliwą i odstawiamy na 10 minut.
Kurczaka smażymy na złoty kolor na rozgrzanej patelni bez dodatkowego tłuszczu.
Kaszetkę podsmażamy 8 minut na patelni od czasu do czasu mieszając.
Kaszetkę mieszamy z usmażonym kurczakiem.
Do gorącego dania dodajemy mozzarellę i podajemy.
Groszek jest jedną z najwcześniej uprawianych przez człowieka roślin. Jego najstarsze nasiona odnaleziono w Anatolii, Iranie, Palestynie i Grecji, i uważa się, że pochodzą jeszcze z epoki kamienia. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej