
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 2 godz.
- średnie
Z piersi kurczaka gotujemy wywar z 1,5 litra wody i przypraw. Wywar powinien lekko bulgotać przez około 2 godziny pod przykryciem.
Do wywaru dodajemy okrojone w paseczki warzywa i gotujemy około 15 minut, aby warzywa pozostały chrupkie.
Dodajemy kiełki. Gotujemy jeszcze kilka minut.
Wyjmujemy pierś z kurczaka i kroimy na mniejsze części.
Zupę podajemy z makaronem ryżowym i dużą ilością świeżej kolendry.
Fasola Mung pochodzi z Azji i jest tam uprawiana od kilku tysięcy lat. Stamtąd rozprzestrzeniła się na sąsiednie rejony Azji, docierając na przełomie IX i X wieku n.e. do Afryki. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej