Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 1 puszka Kiełków fasoli Mung Bonduelle

  • pierś z kurczaka

  • makaron ryżowy

  • liść laurowy

  • ziele angielskie

  • ziarna białego pieprzu

  • włoszczyzna

  • pęczek świeżej kolendry

  • sól i pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

Z piersi kurczaka gotujemy wywar z 1,5 litra wody i przypraw. Wywar powinien lekko bulgotać przez około 2 godziny pod przykryciem.

Do wywaru dodajemy okrojone w paseczki warzywa i gotujemy około 15 minut, aby warzywa pozostały chrupkie.

Dodajemy kiełki. Gotujemy jeszcze kilka minut.

Wyjmujemy pierś z kurczaka i kroimy na mniejsze części.

Zupę podajemy z makaronem ryżowym i dużą ilością świeżej kolendry.

:)

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Łukasz

Czy wiesz, że...

Fasola Mung pochodzi z Azji i jest tam uprawiana od kilku tysięcy lat. Stamtąd rozprzestrzeniła się na sąsiednie rejony Azji, docierając na przełomie IX i X wieku n.e. do Afryki. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu