Składniki

  • 1 puszka Soczewicy “Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml
  • 300 g mąki pszennej
  • 130 ml ciepłej wody
  • 120 g pomidorów cherry
  • 100 ml oleju roślinnego
  • 70 g cebuli
  • 7 g drożdży instant
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 gałązka rozmarynu
  • ½ łyżeczki wędzonej słodkiej papryki
  • Sól i pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Drożdżowe rogaliki z soczewicą i pomidorami - Składniki

Drożdżowe rogaliki z soczewicą i pomidorami - Krok 1

Na 20 ml oleju przesmażamy posiekaną cebulę, a gdy zmięknie, dodajemy soczewicę razem z zalewą oraz pokrojone pomidorki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy, aż cały płyn z warzyw odparuje. Doprawiamy solą, pieprzem i rozmarynem.

Drożdżowe rogaliki z soczewicą i pomidorami - Krok 2

Mąkę zagniatamy z ciepłą wodą, 80 ml oleju, drożdżami i ⅓ łyżeczki soli. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na 50-60 minut.

Drożdżowe rogaliki z soczewicą i pomidorami - Krok 3

Farsz z pomidorów i soczewicy studzimy.

Drożdżowe rogaliki z soczewicą i pomidorami - Krok 4

Wyrośnięte ciasto wałkujemy na dwa okręgi i kroimy je w trójkąty (jak pizzę). Na każdy trójkąt układamy po porcji farszu i rolujemy rogaliki.

Drożdżowe rogaliki z soczewicą i pomidorami - Krok 5

Rozgrzewamy piekarnik do temp. 180℃ i pieczemy rogaliki około 15 minut na złoty kolor.

Drożdżowe rogaliki z soczewicą i pomidorami

•ᴗ• Drożdżowe rogaliki z soczewicą i pomidorami
http://Puszka%20ugotowanej%20na%20parze%20soczewicy%20marki%20Bonduelle.

Soczewica Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Soczewica „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik dań z mięsem, dań kuchni indyjskiej, bliskowschodniej, wegetariańskiej i wegańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Sałatka z grillowanym łososiem, fasolą i pomidorami

Sałatka z grillowanym łososiem, fasolą i pomidorami

Pasta z makreli z kukurydzą i chili

Pasta z makreli z kukurydzą i chili

Jajka faszerowane pieczarkami i kukurydzą - Krok 1

Jajka faszerowane pieczarkami i kukurydzą

Zobacz więcej takich przepisów