Your browser does not support JavaScript! Duszony bakłażan z białą fasolą - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

Duszony bakłażan z białą fasolą - Krok 1

Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanej oliwie.

2

Duszony bakłażan z białą fasolą - Krok 2

Paprykę kroimy w słupki, a pomidorki na połówki. Białą fasolę i paprykę dodajemy do cebuli, podsmażamy kilka minut.

3

Duszony bakłażan z białą fasolą - Krok 3

Bakłażana kroimy w plastry, solimy i odstawiamy na kilka minut. Pomidorki oraz plastry bakłażana dokładamy na patelnię. Dusimy kilka minut, aby smaki połączyły się ze sobą.

4

Duszony bakłażan z białą fasolą - Krok 4

Potrawę podajemy ze świeżym lubczykiem.

:)

Duszony bakłażan z białą fasolą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu