Duszony bakłażan z białą fasolą

Duszony bakłażan z białą fasolą

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Duszony bakłażan z białą fasolą - Składniki

Duszony bakłażan z białą fasolą - Krok 1

Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanej oliwie.

Duszony bakłażan z białą fasolą - Krok 2

Paprykę kroimy w słupki, a pomidorki na połówki. Białą fasolę i paprykę dodajemy do cebuli, podsmażamy kilka minut.

Duszony bakłażan z białą fasolą - Krok 3

Bakłażana kroimy w plastry, solimy i odstawiamy na kilka minut. Pomidorki oraz plastry bakłażana dokładamy na patelnię. Dusimy kilka minut, aby smaki połączyły się ze sobą.

Duszony bakłażan z białą fasolą - Krok 4

Potrawę podajemy ze świeżym lubczykiem.

Duszony bakłażan z białą fasolą

•ᴗ• Duszony bakłażan z białą fasolą
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Biała Fasola

Fasole używane są w kuchni międzynarodowej już od bardzo dawna. Nadają daniom smak i walory odżywcze. Te od Bonduelle charakteryzują się niezwykłą chrupkością. Biała Fasola świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek, zup, past, a także w daniach wegetariańskich i wegańskich.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Klopsiki z soczewicy i marchewki z kaszą gryczaną

Klopsiki z soczewicy i marchewki z kaszą gryczaną

Pieczone pierogi z ziemniakami i groszkiem

Pieczone pierogi z ziemniakami i groszkiem

Fasolka szparagowa z bułką tartą i masłem

Fasolka szparagowa z bułką tartą i masłem

Zobacz więcej takich przepisów